Noyanlar Grubu, 50. yılına girerken yine sürprizlerle dolu!

Noyanlar Grubu, 50. yılına girerken yine sürprizlerle dolu!

Geride kalan yarım asrın bilgisi, tecrübesi, başarıları ile yarının inovatif düşünceleri, dinamizmi, heyecanı… 2022’yi 2023’e bağladığımız son günlerde, Noyanlar geçmişten daha da güç alarak geleceğe dokunuyor. Şirket; inşaat sektöründeki güvenilirlik temelli konumunu koruyup güçlendirirken, bir yandan da değişen ihtiyaçlara, beklentilere ve tüm jenerasyonlara hitap etmenin yeni yollarını arıyor.

Noyanlar, 2023 yılında İskele ve çevresindeki yatırımlarıyla dikkat çekecek gibi görünüyor. 3’ü Long Beach’te, biri Geçitkale’de olan 4 yeni projenin, inşaat sektöründe ciddi bir ivmelenmeye sebep olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Projelerin bölgelere katacakları değeri ve kullanıcılara sundukları avantajları Zarif Noyan’dan dinleyeceğiz.  

Noyanlar Şirketler Grubu’nun Satış Direktörü ve Yurtdışı Pazarlama Sorumlusu Zarif Noyan; şirketin 2023 yılı hedeflerini ve Kuzey Kıbrıs’a ekonomik, sosyal ve kültürel değer katma konusundaki özverili yaklaşımlarını anlatıyor.

İskele bölgesi deyince Noyanlar açık ara farkla öne çıkıyor. Bölgenin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

İskele bölgesinin geleceği, yaşanan COVID19 pandemisinden sonra sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha da önem kazandı. İskele bölgemiz artık dünya geneline kapılarını açtı. Adaya gelen yatırımcılar için çekim merkezi olmayı başardığımızı söyleyebilirim. Noyanlar iskele bölgesi için güçlü bir marka ve en önemlisi “güven” anlamına geliyor. İnşaat sektörü, Kıbrıs ekonomisinin önemli bir lokomotif sektörü olarak görülmektedir. Noyanlar grup şirketi olarak, ülkemizin refahı göz önünde tutarak, faaliyetlerimizi; güvenin tesis edildiği bir zeminde sağduyu ile sürdürmeye kararlıyız.

2022 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?

2022 yılının Kuzey Kıbrıs’ta “inşaat sektörünün patlama yılı” olacağını 2019’da vurgulamıştım. Noyanlar Grup’un 2022 yılına girerken, 680 birim tamamlanmış konut projesi vardı. Şu an hepsi tükenmiş durumda. Riverside Residence projemizde ise 2021-2022 aralığında 820 adet bitmiş ve satışa hazır konut bulunuyordu. Şu an onların da neredeyse %95’e yakını tükendi. Dolayısıyla 2022 yılı, firmamız açısından oldukça başarılı geçti. Bizi tercih eden müşterilerimize, partnerlerimize ve yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.

2023 yılı beklentileriniz ne yönde?

Önümüzde koskoca bir “yeni yıl” dururken, önceki yıl üzerine düşünmek gerekiyor. Hatta geride bıraktığımız yıl ve yılların pandemi ile geçtiğini düşünürsek, bu “düşünme süreci” çok daha önemli bir hâl alıyor. Noyanlar olarak; 2023 yılına girerken, pandemi döneminde yaşadığımız sıkıntıları bir bakıma fırsata dönüştürülebileceğinin idrağına vardık diyebilirim. Ailece vakit geçirirken, yeni projelerimizi nasıl yapacağımızın da hayallerini kurduk. Bu insana ve yaşama dair müthiş bir keşif süreciydi.

Pandemi sonrası oluşan dünyada; bireyler olarak, yaşamın önemini daha çok anladığımızı ve kendimize daha çok vakit ayırabileceğimiz alanlara ihtiyaç duyduğumuzu hem fark ettik hem de birebir deneyimledik. Biz de Noyanlar Grup olarak yeni projelerimizin odağına; daha yeşil, daha doğal, daha konforlu yaşanabilir mekânların yaratılması hedefini koyduk. Misyonumuz bina değil, “mutlu yaşam” inşa etmek.

Biraz da son projenizden bahsedelim. 2023’ün marka projeleri hangileri olacak?

Geleceğin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak daha iyi tasarlanmış; çevre, sağlık, eğitim, ulaşım, spor ve idari altyapılarıyla birlikte “yaşanabilir mekânlar” yaratmayı hedefliyoruz. Yeni projelerimizin merkezinde, insan odaklı tasarım yaklaşımı bulunuyor. Mekânların; farklı beklentilere, ihtiyaçlara, kullanım tercihlerine ve kişiselleştirebilme dinamiklerine sahip olması fikri bizi çok etkiliyor. Geleceğin de böyle bir bakış açısına ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda yeni jenerasyonların hayata bakışını, taleplerini araştırıyoruz. Aslında tasarlamayı, bir nevi müşteri odaklı hedef kitlemizden öğreniyoruz diyebilirim.

Örneğin Sea Breeze konut projemiz; havuz, restoran, açık otopark gibi ihtiyaçları karşılamakla birlikte stüdyo ve stüdyo penthouse tipi modern dairelerden oluşuyor. Böylelikle kullanıcılar, deniz kenarına yürüme mesafesinde her anlarını tatil ayrıcalığında yaşayabiliyor. Sea Breeze konut projesi, özellikle genç neslin dikkatini çekeceğini düşündüğümüz marka projelerimizden biridir.

1500 konut içeren iddialı projemiz Ocean Life Residence ile “yaşayan bir ekosistem” yaratmayı hedefledik. Yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzları, açık ve kapalı otoparklar, mağazalar, kafeler, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanlar, çocuk parkları, dünya mutfaklarını Kıbrıs’a taşıyan restoranlar… Yaşamın tüm ihtiyaçlarını hızlı ve kolay erişilebilir çözümler sunmak istiyoruz. Bodrum katta konumlandırdığımız özel akvaryumlu restoran gibi onlarca cazibe noktasıyla Long Beach bölgesine bambaşka bir renk katacağımızı söyleyebilirim. 

2023 yılının en değerli marka projelerinden biri olacağına ve bölgenin havasını değiştireceğine inandığım konsept Bellagio ile farklı ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, sosyal yaşamın dinamiklerine cevap vermeyi hedefledik. Açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, spor salonu, spa, sauna ve Türk hamamı… Özgün ve dikkat çekici mimarisi ile Bellagio pek çok ihtiyaca çözüm sunuyor.

Son olarak beni çok heyecanlandıran The OLEA Residence projesinden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Geçitkale, Kuzey Kıbrıs’ın lokasyon olarak en avantajlı ve ulaşılabilir yerleşim yerlerinden biridir. Biz de bu bölgenin iç dinamiklerini çok önemsiyor ve gelişimine katkı sunacak projeler geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu bağlamda The OLEA Residence konut projemizin merkezinde “doğa” bulunuyor.

Kıbrıs’ın Akdeniz kültüründe temellenen yaşam tarzını ve tarihten bu yana hem efsanelerle hem de eşsiz güzelliği ile adayı her açıdan etkileyen zeytin ağaçlarını çok önemsiyoruz. The OLEA Residence da yeşil alanları odağına alarak; yüzme havuzları, spa, masaj ve spor salonunun bulunduğu Wellness Center ile güçleniyor. Bir açıdan “bölgeye değer katma” ve ardılları için örnek oluşturma projesi olarak gördüğümüz The OLEA, ileride yapacağımız ek projelerle daha da güçlenecek. Bunun müjdesini şimdiden verebilirim. Çünkü biz de ekip olarak çok heyecanlıyız.

noyanlar 2

Yakın zamanda yeni kampanyalarınız olacak mı?

Noyanlar şirket grubu olarak; istikrarlı yükselişimiz, inşaat kalitemiz ve erişilebilir fiyat politikalarımız ile itibar ve güvenilirlik konusunda kendimizi kanıtlamış durumdayız. Sektördeki güçlü konumumuzu korumak adına, 2023 yılında da birbirinden farklı konseptlerde pek çok avantajlı projeler sunacağız. Okuyucularımıza sadece şunu söyleyebilirim: Bizi takipte kalın!

Peki, yatırımcıların bölgeye bakışı nasıl?

İnşaat sektöründeki gelişimin çok hızlı bir şekilde arttığını ve sektöre hem içeriden hem de dışarıdan bakmaya çalışan biri olarak gelişmeleri gayet net görebiliyorum. Bu nedenle 2023 yılına umutla baktığımı tekrar ifade etmek isterim. Ada genelinde tüm yatırımcılar, pilot bölge olarak bölgemizi değerlendiriyor ve çeşitli modeller adamıza gelen yatırımcının ilgisini çekiyor. Bu yönelim, oldukça pozitif sonuçlar doğuruyor ve doğuracaktır da. Ayrıca gelişmekte ve yeni yeni şekillenmekte olan bu bölgelere yatırım yapmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yaşam bir şekilde buraya akıyor diyebiliriz. Yeniliğe adım atarken geleceği yaratarak müşteri odaklı fırsatları sunma hedeflemekteyiz.

Yerel pazar için özel fırsatlarınız olacak mı?

Özellikle Geçitkale’deki The Olea projesinin halkımızın gönlünde taht kuracağına inanıyorum. Çünkü Kıbrıslılar bizim sektöre adım atarken ve yeni ufuklara yelken açarken hep yanımızdaydılar. ilk göz bebeğimiz ve her zaman halkımızın yanında olarak onları, güzel avantajlarla destekliyoruz. Tüm projelerimizde lansmana özel sürpriz fırsatlarımız elbette olacak. Hatta The Olea ile kimse evsiz kalmayacak diyebilirim.

Noyanlar Group of Companies neler yapıyor?

2022’nin sonlarına geldiğimiz bugünlerde projelerimiz de son hızla devam ediyor. Yeni yılda da öncesinde olduğu gibi, yeni projelerimiz adaya damgasını vuracak. Örneğin Noyanlar bünyesinde hizmet veren Holiday Homes ile tüm müşterilerimize Long Beach’te tatil hizmeti sunuyoruz. 2022 yılındaki en büyük mutluluklarımdan birisinin de Breeze Club ile bölgeye yeni bir eğlence merkezi kazandırmak olduğunu söylemeliyim. Breeze Club’ın kurulmasında öncülük eden oğlum Gökhan Noyan’a bu ciddi girişimi nedeni ile ilk başta temkinli davransam da bölgeye yeni bir renk ve heyecan kattığını görmek beni çok mutlu etti. Yanılmış olmaktan ve oğlumun ısrarcılığından çok memnunum. Bu vesileyle ona da bir kez daha teşekkür ederim.

Bölge, son dönemde bisiklet, koşu müsabakaları, klasik araç yarışları ve çeşitli etkinliklerle ön plana çıktı. Bu aktiviteler için neler söylersiniz?

Pandeminin bitmesi ve dışarı çıkmanın serbest olduğu zamanların en başında -Nisan ayında- kızım Doğa Noyan’ın öncüsü olduğu geleneksel hale getirdiğimiz Long Beach Run’ı organize ettik. İlgi ve katılım muazzamdı. Doğa da bu organizasyon için canla başla çalıştı. Kızıma da bir kez daha teşekkür ederim. Bölgede başlattığımız bu akımla birlikte; bisiklet, atletizm, triatlon, crossfit, yüzme ve benzer 20 üzeri farklı etkinlikte ana sponsor olup destek verdik. Desteklerimizi, 2023 yılında da arttırarak devam ettireceğiz.

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>