Best International Businessman of the Year 2023

Best International Businessman of the Year 2023

Mr. TLIMAN                                                                                                    July 2023

Richard Javadi

 

Renkli kişiliği ve ihtişamlı yaşam tarzıyla Girne iş camiasında adından sıkça söz ettiren Richard Javadi, aynı zamanda Kıbrıs’a yaptığı ve taşıdığı yatırımlarıyla da iş hayatına başarılı ve emin adımlarla devam etmekte.  

Richard bey, sizi Kıbrıs’ta ‘Mr. Tliman’ olarak tanıyorlar, sizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

Iran asıllıyım, fakat son 30 senedir işlerim sebebiyle Stockholm, İsveç’te yaşamaktayım. 

Isveç’te 8 yılı aşkın bir süre zarfında parlamento’da görev alırken kurduğum Javadi Holding faaliyetlerine Ostermam, Stockholm merkez ofisinde devam etmekte.

Mr. Tliman konsepti de Kıbrıs’ta kurmuş olduğum Tliman Group şirketinden esinlenerek yakın çevremin bana hitap etmesiyle başladı, sonrasında Girne’de, daha sonrasında da tüm Kıbrıs beni Mr. Tliman olarak tanıdı.

 

Isveç’in soğuk ikliminden Kuzey Kıbrıs’ın sıcak Akdeniz havasına alışmanız nasıl oldu?

Evet, aslında iki ülkenin de benim açımdan artıları çok büyük.  Uzun yıllar Isveç’in muhteşem yeşil doğasıyla iç içe olmayı çok benimsemişken, Kıbrıs’a geldiğim bir tatilde anlık bir kararla birkaç gayrimenkul yatırımı yaptım ve Kıbrıs serüvenim bu şekilde başladı. 

İlk başlarda kış aylarını ılımlı iklimde geçirmek amacıyla geldiğim Kuzey Kıbrıs’ta artık aktif olarak dokuz farklı sektörde Tliman Group adı altında faaliyet gösteren bir grup şirketim var. 

Çünkü, çalışmayı ve üretmeyi çok seviyorum.

Şu an Tliman Group, gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı alanıyla başlayarak, reklam ve e-ticaret platformu, araba kiralama, seyahat acentesi, sigorta brokerage hizmetleri, kripto para hizmetleri, ve ithalat ihracat alanlarında hizmet vermekte.  Girne ve Stockholm ofislerimize ek olarak Londra, İstanbul ve Tahran ofislerimiz de bulunuyor.   

Bu kadar yoğun tempo ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

Çok enerjik ve hayata pozitif yaklaşan bir insanım.  Yüksek adrenalin sporlarını çok seviyorum.  Lüks arabalara ve motosikletlere ayrı bir ilgim var.  Mesela dağda motorcross yapmak en büyük tutkularımdan biri diyebilirim. 

Tabii hayatımı eğlenceli hale getirirken aynı anda 150’den fazla çalışanıyla 2 grup şirket yönetmek de zaman ve büyük özveri gerektiriyor.

Bu sebepten ötürü birlikte çalıştığım ekibimin de öncelikle sorumluluk sahibi ve profesyonel bir kadrodan oluşturdum.  Yüksek eğitime ve tecrübelerine çok güvendiğim insanları ekibime katmaya her zaman özen gösteriyorum. 

Tliman Group’ta kurumsal çalışma sistemimizde çalışanlarımın kendilerini geliştirmelerine ve sorumluluk almaları konusunda her zaman teşvik sağlıyorum. Çoğunlukla yönetim kadromuz kendi eforlarına yönelik müdür pozisyonuna gelen profesyonellerden oluşmakta.

Benim için en önemli unsurlardan bir diğeri de kadın ve erkek eşitliğinin önemi. Şu an şirketimizdeki yönetimin %80’i donanımlı ve kendi alanlarında tecrübeli kadın yöneticilerden oluşmakta.

Bununla birlikte, en büyük ilkelerimden bir tanesi de şüphesiz ekibimin iyi niyetli ve onurlu insanlardan oluşması.  

ropa

Uzun yıllar sistematik bir Avrupa ülkesinde yaşadıktan sonra ada hayatını nasıl buldunuz?

Kuzey Kıbrıs doğasıyla, deniziyle ve misafirperver vatandaşlarıyla birlikte muhteşem bir ada diyebilirim.

Ada yaşamının sakinlerine sağladığı rahatlığı hiçbir yere değişmem.  Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ın jeopolitik konumu ve yüksek gelişim potansiyeli de benim için ticari açıdan adayı cazip kılan niteliklerden birisi oldu. 

Kuzey Kıbrıs benim gözümde bir ‘treasure island’. 

Akdeniz’in üçüncü büyük adası olmasına rağmen henüz keşfedilmeyi bekleyen bir çok özelliğe sahip olan Kıbrıs’ı dünyaya en iyi şekilde tanıtmak en büyük ideallerimden bir tanesi.

Özetlemek gerekirse, Kuzey Kıbrıs’ı çok seviyorum ve eminim ki Kuzey Kıbrıs da şimdiye kadar Mr. Tliman’ı çok sevdi.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Bu zamana kadar ilk önceliğim her zaman yaşadığım yere değer katmak olmuştur.  Bir çok farklı kültürü huzur içinde bir arada barındıran bu güzel ada için de düşüncelerim aynı. 

Tliman Group ailesi de aynı şekilde.  Biz, ayrı kültürlerden gelen ve bir çok farklı dil konuşan insanların huzurla ve güven ile bir araya gelerek oluşturduğu bir ekibiz.  Ofisimizde konumu fark etmeksizin, ki ben de dahil, her çalışanımızın her zaman saygı çerçevesinde davranması önceliğim.   

Tliman Group ailesi olarak sosyal sorumluluk projeleri ile Kıbrıs’a değer katmak benim gibi her yatırımcının görevi olarak görüyorum.  Biraz önce de bahsettiğim üzere, dünyaya Kıbrıs’ın güzelliklerini tanıtmak da benim ve Tliman Group ailesinin sorumluluğu olduğuna inanıyorum.   

Bu yoğun iş temponuzda zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle ben teşekkür ederim. Bu sene Enmoda Magazine tarafından ‘Yılın En İyi Uluslararası İşadamı Ödülü’ne layık görülmek beni çok gururlandırdı. 

Kıbrıs’ı en iyi şekilde temsil eden, en prestijli ödül töreni organizasyonunun bir parçası olmak beni çok mutlu etti. Mr. Tliman olarak Enmoda Magazine ailesine katılmak harika! Eminim ki bundan böyle Enmoda Magazine ile bir çok değerli organizasyonda birlikte olacağız.   

Banner Bottom

Hiç resim yok
?>